home nieuws reisontwikkeling reisleiding verslaggeving teksten op maat biografie contact
 
15 februari 2024   Lourdes: fundament door je leven heen

Tussen mijn 18de en 30ste jaar bezocht ik Lourdes zo’n 25 keer als vrijwilliger. Daarna kwam ik er twaalf jaar niet. Andere zaken in het leven hadden prioriteit. Maar Lourdes zit in mijn hart. Onverwacht reisde ik van 7 tot en met 12 februari 2024 weer af naar de bedevaartplaats. Om er op 11 februari grootschalig de eerste verschijning van Maria aan Bernadette te herdenken, om even stil zijn bij de Grot, om te ontmoeten, te herkennen en vast te stellen dat eenmaal in je hart, Lourdes daar – stevig verankerd – blijft zitten. Voor altijd. Ik schreef er een stuk over: Lourdes: fundament door je leven heen. Het is te lezen via de website van Christoffel Reizen.

1 mei 2023   Vijfhonderd filmrecensies van Wereldtekst voor Katholiek Nieuwsblad

In oktober 2012 schreef Wereldtekst een eerste filmrecensie voor Katholiek Nieuwsblad: ‘The Domino Effect’. Prachtig werk, zeker met een afgeronde studie Filmwetenschap op zak, zoals Wereldtekst heeft. Inmiddels ruim tien jaar later schrijft Wereldtekst nog altijd met veel plezier wekelijks een filmrecensie: op 17 maart 2023 stond de vijfhonderdste filmrecensie van Wereldtekst in Katholiek Nieuwsblad, de Poolse productie ‘EO’. Een bijzondere mijlpaal, dus Wereldtekst werd zelf geïnterviewd voor de weekkrant. Lees én vooral luister (!) het interview hier terug.

31 maart 2023   Wereldtekst interviewt boeren over steunregeling VABIMPULS van provincie Noord-Brabant

VAB? Dat staat voor Vrijstaande of Vrijkomende Agrarische Bebouwing. Het aantal lege stallen en schuren in Brabant groeit snel. Om de kwaliteit van het landschap en de leefbaarheid te verbeteren, krijgen agrarische ondernemers die willen stoppen of al zijn gestopt, ondersteuning en begeleiding via VABIMPULS, een regeling van provincie Noord-Brabant.

Al meer dan 750 agrarische ondernemers maakten gebruik van de ondersteuning en begeleiding door VABIMPULS. Iedere ervaring is uniek en van ieder traject is te leren. Om agrarische ondernemers, deskundigen van VABIMPULS en andere betrokkenen zoals ambtenaren, bestuurders en adviesbureaus op de hoogte te houden, worden onder meer boeren/grondeigenaren geïnterviewd voor een nieuwsflits. Wereldtekst bezoekt deze boeren en hun (voormalig) bedrijf en gaat met ze in gesprek.

21 september 2022   Verhalen voor de cultuurpagina's van Brabants Dagblad

Met grote regelmaat schrijft Wereldtekst verhalen voor de cultuurpagina’s die in alle edities van Brabants Dagblad staan. Recentelijk maakte wereldtekst verhalen over de voorstelling Eldorado van Het Zuidelijk Toneel, waarvoor ze een kijkje nam tijdens de repetities in Tilburg. In het Theater aan de Noordkade bezocht Wereldtekst een ligconcert met muziek van Einaudi, gespeeld door pianist Jeroen van Veen, in Den Bosch nam Wereldtekst deel aan een workshop Gregoriaanse zang tijdens het Nederlands Gregoriaans Festival en in de Verkadefebriek in Den Bosch was Wereldtekst aanwezig bij de halve finales van de International Vocal Competition. Dit alles ten bate van verhalen vol sfeer en bevlogenheid, waarin de passie voor de kunsten en van kunstenaars tot uiting komt.

20 september 2022   Cultuurverhalen voor Katholiek Nieuwsblad

Naast de wekelijkse filmrecensie schrijft Wereldtekst steeds vaker over andere culturele onderwerpen voor Katholiek Nieuwsblad. Zo werd eerder dit jaar een groot verhaal over de musical ‘Dagboek van een Herdershond’ in het MECC in Maastricht geplaatst. Hiervoor bezocht Wereldtekst de voorpremière en interviewde onder meer producent Albert Verlinde. Ook verscheen er op de middenpagina’s van Katholiek Nieuwsblad een artikel over de Oekraïense documentaire ‘Where are you, Adam?’, over een afgezonderde gemeenschap van monniken, gevestigd op de berg Athos in Griekenland. Wereldtekst bezocht de première in De Balie in Amsterdam en sprak (via een tolk) met maker Aleksandr Plyska.

31 januari 2022   Interview met cabaretiŤre Christel de Laat op cultuurpagina Brabants Dagblad

Op de laatste dag van 2021 stond op de cultuurpagina’s van álle edities van Brabants Dagblad een groot interview met cabaretière Christel de Laat. Wereldtekst zat bij de Schijndelse aan de keukentafel en sprak onder het genot van een worstenbroodje met haar over haar succes, haar ziekte, oma worden en corona. Het artikel is HIER terug te lezen.

31 oktober 2021   Wereldtekst presenteert eigen boek: REIZEN? DAT KAN IEDEREEN!

Honderd indrukwekkende en vermakelijke verhalen over honderd landen

Tot haar zestiende trad Hettie van der Ven niet buiten de landsgrenzen, een bezoekje aan de dierentuin van Antwerpen daargelaten. Inmiddels dertig jaar verder bezocht ze honderd landen.

Illegaal in Angola. Oververhit in Griekenland. Rouwend in Haïti. Vast in Brazilië. Los in Armenië. Aapjes kijkend in Botswana. Ontlast in Oostenrijk. Verbaasd in Turkmenistan. Geraakt in Japan. Stil in Finland. Gevormd in Frankrijk. Een levensles in Namibië. Erwtensoep etend in Noorwegen. Flanerend in Qatar. Onzichtbaar in Vietnam. Herdenkend in Kirgizië. Honderd in Madagaskar.

Het is slechts een greep uit de honderd avonturen die in dit boek met een scherpe, soms licht vileine en vaak verwonderde pen zijn opgetekend, voorzien van honderden foto’s.

Hettie is geen nomadenkind. Ze groeide beschermd op in Boxtel. Reizen is haar alles behalve met de paplepel ingegoten. Ze heeft een waardeloze conditie, serieus overgewicht en moet insuline spuiten. Selfies maken vindt ze stom en een afritsbroek staat haar niet.

Toch zag ze de wereld.

Kortom: iedereen kan reizen! Vanuit enig verlangen om te ontdekken en te ervaren kan iedereen de wereld verkennen. Ver weg of dichter bij huis. Met groot of klein budget. Fit of minder fit. Precies dat is wat dit boek laat zien.

Haar reizen vormen Hettie’s meest waardevolle levenslessen, beste onderwijs en kostbaarste herinneringen. Haar reizen zijn haar rijkdom.

Wacht niet langer. Ga op pad!

Het boek bestellen (zonder verzendkosten)? Dat kan via deze link.

10 augustus 2021   Reportage over de Passiespelen in Tegelen
De Passiespelen in Tegelen zijn al ruim tachtig jaar een begrip. In de zomer van 2021 werd de 21ste editie opgevoerd van het lijdensverhaal van Christus, als alijd in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Voor Katholiek Nieuwsblad bezocht Wereldtekst de voorstelling en stelde de urgentie vast om juist in deze tijden van onzekerheid en pandemie het verhaal dat door De Passiespelen wordt verteld te delen. Een verhaal vol hoop, liefde en vertrouwen. Klik hier om het artikel te lezen.
9 augustus 2021   Interviewserie voor OndernemersVereniging Liempde
In de zomer van 2021 maakte Wereldtekst een tiendelige interviewserie voor OndernemersVereniging Liempde. Onderwerp van gesprek? De gevolgen van de coronacrisis voor kleine en grotere lokale ondernemers. Aan het woord kwamen onder meer de slager, de kroegbaas, een garagehouder, een aannemer, een podotherapeut en een advocaat. Wereldtekst verzorgde voor OndernemersVereniging Liempde zowel de teksten als bijbehorend beeld.
25 februari 2020   Interviews met Herman Finkers door Wereldtekst
Liefde vloeit over in alles - Herman Finkers over 'De beentjes van Sint-Hildegard'. Onder deze titel verscheen in Katholiek Nieuwsblad editie d.d. 21 februari 2020 een uitgebreid artikel over de nieuwe film van de geliefde Twentse cabaretier. Wereldtekst was in de gelegenheid om Finkers over zijn nieuwe film te interviewen. Herman stuurde zijn persoonlijke reactie op het artikel aan Wereldtekst: "Wat een ontzettend fijn artikel en een erg mooie recensie! En ook zeer goed beschreven vind ik."
Het volledige verhaal is hier terug te lezen.
20 februari 2020   Eerste nieuwsbrief inZicht verschenen
In februari 2020 verscheen de eerste nieuwsbrief van inZicht - maakt inhoud zichtbaar, het bureau voor strategie, creatie en communicatie waarbinnen Wereldtekst partner is. inZicht maakt de inhoud van plannen zichtbaar door er de schijnwerper op te zetten. In de eerste nieuwsbrief onder meer aandacht voor projecten die inZicht uitvoerde voor Carbon Valley en ARK Natuurontwikkeling.
De volledige nieuwsbrief kun je hier lezen.
28 november 2019   Eindredactie boek 'Gerard Schalkx onze dorpsfotograaf'
Op vrijdag 15 november werd - na twee jaar van voorbereiding - in de raadszaal van het Boxtelse gemeentehuis het boek 'Gerard Schalkx onze dorpsfotograaf - zestig jaar fotografie in Liempde en Het Groene Woud' gepresenteerd.
Het boek werd uitgegeven door uitgeverij Pictures Publishers. In de laatste fase was Wereldtekst verantwoordelijk voor de eindredactie van de teksten en de foto-onderschriften in het lijvige boek.
3 september 2019   Artikel over natuurbegraafplaats Koningsakker op Amerikaanse nieuwssite CRUX
In editie 35 van Katholiek Nieuwsblad (d.d. 30 augustus 2019) staat een reportage van Wereldtekst over natuurbegraafplaats Koningsakker onder de titel ‘Duurzame rust voor de doden. Trappistinnen openen natuurbegraafplaats’. De begraafplaats is onlangs geopend door de trappistinnen van Abdij Koningsoord bij Arnhem. Hiervoor werd 17 hectare aan maïsvelden heringericht tot duurzaam natuurgebied. 
Katholiek Nieuwsblad vertaalde het artikel van Wereldtekst in het Engels, waarna het werd doorgeplaatst op CRUX, een Amerikaanse katholieke nieuwssite. Lees hier het gehele artikel.
25 maart 2019   Schrijfcursus Wim Daniels
In april 2019 volgde Wereldtekst een korte schrijfcursus bij Wim Daniëls. Gedurende drie sessies werden verschillende reisverhalen van Wereldtekst besproken met het oog op een te publiceren boek medio 2020. 
Wim Daniëls schreef ruim honderd boeken, onder meer over taal en aan taal verwante zaken. Daarnaast treedt hij op in het theater met zijn taalprogramma, schrijft hij columns over taal, geeft hij taaltrainingen en is hij regelmatig te horen en te zien op radio en televisie.
1 oktober 2018   Artikel 'Geloven is gezond' in ONS, het ledenmagazine van KBO-Brabant
Voor de oktobereditie van ONS, het ledenmagazine van KBO-Brabant dat verspreid wordt onder 130.000 leden, schreef Wereldtekst onder de kop 'Geloven is gezond' een artikel over de vraag of er een relatie bestaat tussen langer leven en gelovig zijn. Hiervoor interviewde (en fotografeerde) Wereldtekst professor Arjan Braam, bijzonder hoogleraar Levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht.

Het artikel is hier terug te lezen (p. 24-27).
1 september 2018   Wereldtekst partner van inZicht, bureau voor strategie, creatie en communicatie
Sinds 2017 is Wereldtekst partner binnen inZicht - maakt inhoud zichtbaar.
inZicht is een bureau voor strategie, creatie en communicatie. inZicht maakt de inhoud van plannen zichtbaar door er de schijnwerper op te zetten. inZicht zorgt ervoor dat de kern van een boodschap communicatief gemakkelijk te behappen is voor de doelgroepen die ertoe doen. En dat die doelgroepen daar structureel en op gezette momenten kennis van nemen, zodat ideeën en projecten zich op soepele wijze verankeren in de hoofden en harten van mensen.

Initiatieven en programma's rond water en groen, ambities op sociaal-maatschappelijk of cultuurhistorisch gebied en projecten die duurzaamheid stimuleren. Talrijke organisaties, overheden, bedrijven en stichtingen buigen zich hartstochtelijk over deze thema's. Hun hoogste doel: de leefomgeving van mensen verbeteren. Deze en andere initiatieven staan of vallen met het mobiliseren van mensen, het prikkelen van nieuwsgierigheid, het aanwakkeren van betrokkenheid, het bundelen van krachten, het creëren van draagvlak of gewoonweg het oproepen van sympathie.

En daar is inZicht van.

Wereldtekst bestiert inZicht samen met drie andere zelfstandige communicatieprofessionals: Désiré van Laarhoven, Manon Pel en Patricia Schoenmakers.
1 maart 2018   Een verhaal uit het hart: 'Intens gelukkig tussen de allerarmsten'
Niet vaak schreef Wereldtekst zo’n persoonlijk verhaal. ‘Intens gelukkig tussen de allerarmsten’ beschrijft het leven en werk van broeder Samuel van de Sloot, voor Wereldtekst gewoon ‘ome Kees’. Zijn hele leven werkte hij als missionaris voor, met en tussen de allerarmsten in onder meer Tanzania, Bangladesh, Parijs, Sicilië, Mexico en bovenal Haïti. In laatstgenoemde landen zocht Wereldtekst hem op: in Haïti in 2000 en in Mexico in 2002. In februari 2017 reisde Wereldtekst wederom af naar Port-au-Prince in Haïti, dit keer om ome Kees de laatste eer te bewijzen. Een jaar na zijn dood schreef Wereldtekst voor Katholiek Nieuwsblad een verhaal over zijn leven, zijn werk en zijn roeping (inclusief verschillende brieffragmenten).
Het volledige artikel is te downloaden via onderstaande links:pagina 1 en pagina 2
15 november 2017   Interview met Herman Finkers en Wishful Singing voor Katholiek Nieuwsblad
In de Dominicuskerk in Amsterdam werd op 5 november 2017 de cd In Mysterium gepresenteerd van acapella zanggroep Wishful Singing in samenwerking met Herman Finkers. Naar aanleiding van deze nieuwe cd vol gregoriaanse muziek interviewde Wereldtekst zowel Herman Finkers als zangeres Marjolein Stots van Wishful Singing voor een reportage in Katholiek Nieuwsblad.
30 oktober 2017   Realisatie website D'n Liempdsen Herd

Het nieuwe bezoekers- en informatiecentrum D'n Liempdsen Herd werd in oktober 2017 geopend. In een oude, vervallen langgevelboerderij in de Liempdse dorpskern realiseerde SPPiLL een multimediaal centrum waarin nu vele activiteiten plaatsvinden. In opdracht van SPPiLL schreef Wereldtekst het merendeel van de teksten voor de website van D'n Liempdsen Herd. Ook vulde Wereldtekst de cms van de betreffende site.

1 juni 2017   Blog! Via Heilige plaatsen de wereld rond - voor Inspiratie Magazine

Wereldtekst reist graag, veel en ver. Vaak kruisen de paden Heilige plaatsen. Soms groots en imposant, soms ingetogen en haast verstopt. In drukte of in stilte, veel plekken zijn sereen en daarmee ontroerend of indrukwekkend. In het blog Via Heilige plaatsen de wereld rond voor Inspiratie Magazine neemt Wereldtekst je in woord en beeld mee op reis in een blog over uiteenlopende Heilige plaatsen op de wereld, waaronder het Voronetklooster in Roemenië, de berg Nebo in Jordanië, de kapel van Kamppi in Helsinki en het Seraklooster in Lhasa, Tibet.

15 mei 2017   Huis-aan-huisfolder voor SPPiLL
Medio mei 2017 verzorgde Wereldtekst de tekstproductie voor de twaalf pagina's tellende informatiefolder van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL), die huis-aan-huis werd verspreid in Liempde. De folder gaf uitgebreide toelichting op de vele projecten die SPPiLL in het dorp realiseert. De gehele folder is hier te downloaden.
1 december 2016   Wereldtekst begeleidt een zorgreis naar Rome
Van 14 tot en met 19 november 2016 heeft Wereldtekst een zorgreis begeleid naar Rome. De reis werd georganiseerd door VNB, de grootste organisator van pelgrimsreizen in Nederland. Onderdeel van de reis vormde de Nederlandse Dag in het Vaticaan, waar ongeveer 1800 pelgrims aan deelnamen. Hoogtepunt was de ontmoeting met paus Franciscus. Wereldtekst was tijdens de week de reisleider en gids van de groep en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor onder meer de logistiek en de programma-uitvoering.
2 november 2016   Reportage over bier en gebed in Inspiratie Magazine
Wereldtekst maakte voor Inspiratie Magazine een reportage in woord en beeld over bier en gebed bij abdij Koningshoeven en bierbrouwerij La Trappe in Berkel-Enschot. En wat blijkt? De eeuwenoude deugden van Benedictus - Bid en werk - gaan anno nu nog prima samen voor de monniken van Koningshoeven. Proef de stilte!
31 augustus 2016   Wekelijks bijzondere verhalen in Brabants Dagblad
Wereldtekst schrijft sinds 2005 voor Brabants Dagblad. Inmiddels elf jaar verder verschijnen er wekelijks nog altijd meerdere artikelen van de hand van Wereldtekst in deze regiokrant. Een paar voorbeelden: Theatervoorstelling Peter en de Wolf in Podium Boxtel, Bidden in de Liempdse botsauto's en Van motorolie naar mozzarella, pop-up restaurant in autogarage. De volledige verhalen zijn gepubliceerd in de papieren versie van Brabants Dagblad. Op de website van de krant wordt slechts een deel van het verhaal geplaatst. De foto's zijn eveneens gemaakt door Wereldtekst.
31 december 2015   Wereldtekst volgt cursus reisjournalistiek

Geïnspireerd raken! Met dat doel volgt Wereldtekst eind 2015 en begin 2016 een cursus reisjournalistiek, verzorgd door ANWB Media, Fontys Hogeschool Journalistiek en Theirlynck Journalistiek & Trainingen. In het kader van deze cursus schreef Wereldtekst de verhalen Expeditie Swaziland. Aardige meisjes en een bronstige koningAapjes kijken. Oog in oog met de berggorillas en Parmantig paraderen door Antwerpen. In het spoor van olifant Emanuel, uiteraard gebaseerd op eigen reiservaringen.

30 december 2015   Alle filmrecensies van Wereldtekst zijn terug te lezen!
Al ruim drie jaar schrijft Wereldtekst wekelijks een filmrecensie voor Katholiek Nieuwsblad. In deze recensies wordt zowel aandacht besteed aan Arthouse films als aan Hollywoodproducties en Nederlandse films. Alle recensies zijn integraal terug te lezen op de filmpagina van Katholiek Nieuwsblad.
23 juni 2015   Wereldtekst onderdeel van project 'Landschapscanon van Het Groene Woud'

Nationaal Landschap Het Groene Woud bestaat uit prachtige natuurgebieden, authentieke landschappen en een grote diversiteit aan cultuurhistorie. Stichting Brabantse Bronnen wil dit eeuwenoude landschap weer tot leven wekken en heeft daarom de Landschapscanon van Het Groene Woud ontwikkeld. Een landschapscanon in de vorm van een website waarin zowel de historische als ruimtelijke aspecten van Het Groene Woud naar voren komen.

Binnen dit project was Wereldtekst verantwoordelijk voor de vulling van de CMS (en de coördinatie daarvan), in nauwe samenwerking met auteur dr. Geertrui Van Synghel en website-ontwikkelaar Imagro.

9 maart 2015   Wereldtekst maakt sfeerreportage van de VNB-dag in Theater De Flint, Amersfoort

Op zaterdag 28 februari 2015 vond de jaarlijkse dag van reisorganisatie VNB plaats in Theater De Flint in Amersfoort. Ruim achthonderd katholieke pelgrims, vrijwilligers en andere belangstellenden kwamen vanuit alle windstreken bij elkaar voor betekenisvolle ontmoetingen, lezingen, workshops en een informatiemarkt over pelgrimeren. Wereldtekst was aanwezig tijdens deze dag en maakte na afloop een sfeerreportage voor VNB. 

30 december 2014   Sfeerverhalen in de kerstperiode

De kerstperiode leent zich goed voor mooie sfeerverhalen. Wereldtekst schreef in de laatste weken van 2014 onder meer een uitgebreid verhaal over de voedselbank van Boxtel voor Brabants Dagblad. Ook had Wereldtekst een bijzonder gesprek met Pierpaolo en Andrea Flesia van Gemeenschap Paus Johannes XXIII voor de kersteditie van Katholiek Nieuwsblad. Bezieling en gevoel zijn wel degelijk te verwoorden; een specialisme en voorliefde van Wereldtekst.

10 mei 2014   Vers van de pers: Jaarverslag 2013 Het Groene Woud

Het jaarverslag over 2013 van Het Groene Woud is gereed. Veertig pagina's interviews, beschouwingen en plannen over en voor Nationaal Landschap Het Groene Woud. Wereldtekst is de tekstschrijver van Het Groene Woud en leverde in die rol een wezenlijke bijdrage aan de totstandkoming van het lijvige en kleurrijke boekwerk.

8 mei 2014   Krantenbijlage over 'Het Nieuwste Brabant' voor provincie Noord-Brabant
Eind maart 2014 verzorgde Wereldtekst een vier pagina's tellende bijlage over 'Het Nieuwste Brabant', een zeer lijvig en fraai uitgegeven boek dat 'geschiedenis schrijft over de toekomst van Brabant'. Wereldtekst schreef de pagina's samen met compagnon TexTim in opdracht van provincie Noord-Brabant. De bijlage verscheen op 20 maart 2014 bij alle edities van Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN/De Stem.
25 april 2014   Wereldtekst schrijft teksten voor de Liempdse BoeremŤrt
De Liempdse Boeremèrt bestaat al ruim veertig jaar. Ieder jaar op Tweede Paasdag staat de tijd in het Brabantse Liempde even stil en wanen ruim tienduizend bezoekers zich in de jaren twintig van de vorige eeuw. De veldwachter spreekt, de troubadour zingt en de dorpsomroeper kondigt de levende poppenkast aan. In opdracht van de Boeremèrt leverde Wereldtekst de teksten voor de huis-aan-huis flyers, advertenties en persberichten.
20 december 2013   ANVR-diploma 'Tour Manager' voor Wereldtekst

Eind 2013 heeft Wereldtekst het internationaal erkende en door de ANVR gecertificeerde diploma voor reisleiders ('Tour Managers') behaald bij FOX Vakanties. Wereldtekst is hiermee bevoegd wereldwijd tours te begeleiden voor erkende reisorganisaties. ANVR staat voor Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. 

7 november 2013   Wereldtekst lid van Communicatieteam Het Groene Woud

Sinds maart 2013 maakt Wereldtekst deel uit van Communicatieteam Het Groene Woud. Samen met Désiré van Laarhoven (Van 't Laar Hof) en Patricia Schoenmakers (Pats!) ben ik verantwoordelijk voor het onder de aandacht brengen van activiteiten en ontwikkelingen binnen Het Groene Woud, het gebied tussen de steden Eindhoven, 's-Hertogenbosch en Tilburg, middels persberichten, nieuwsbrieven, social media, folders en evenementen.

Binnen het team houdt Wereldtekst zich specifiek bezig met alle geschreven teksten, het bijhouden van de social media en het inhoudelijk up-to-date van de website van Het Groene Woud.

7 november 2013   Wereldtekst neemt deel aan Social Media Masterclass van de NVJ

In oktober 2013 heeft Wereldtekst deelgenomen aan de Social Media Masterclass van de NVJ Academy. Tijdens de masterclass lag de focus op het in minder tijd meer bereiken met Twitter, Facebook en LinkedIn. Hoe heb je snel meer hits, kliks, likes en volgers en hoe kun je meer invloed binnen je doelgroep creëren?

De NVJ Academy maakt onderdeel uit van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

28 november 2012   Wekelijkse filmrecensie van Wereldtekst

Sinds oktober 2012 schrijft Wereldtekst wekelijks een filmrecensie voor Katholiek Nieuwsblad. Arthousefilms, blockbusters uit Hollywood, kinderfilms, of wereldcinema: vanuit haar filmwetenschappelijke achtergrond, met een kritisch oog maar vooral vanuit een grote liefde voor film recenseert Wereldtekst actuele releases. De recensies zijn iedere vrijdag te lezen in Katholiek Nieuwsblad

9 juli 2012   Wereldtekst schrijft twee series voor Brabants Dagblad

Sinds januari 2012 maakt Wereldtekst de tweewekelijkse rubriek 'Mensen in de Zorg' voor Brabants Dagblad, edities 's-Hertogenbosch, Bommelerwaard en de Meierij. In de rubriek worden mensen geportretteerd die met hart en ziel in de zorg werkzaam zijn, van specialist tot ziekenverzorgende. In juli en augustus 2012 verzorgt Wereldtekst voor de Meierij-editie van Brabants Dagblad wekelijks de serie 'Het Familiebedrijf', waarin bedrijven die van generatie op generatie overgaan voor het voetlicht treden.

15 juni 2012   Musical van Wereldtekst speelt voor 1500-koppig publiek in Frankrijk

Donderdag 3 mei 2012 was een memorabele dag voor Wereldtekst. Die dag speelde de musical 'Het Verhaal van Iedereen', geschreven door Wereldtekst, voor 1500 Nederlandse pelgrims in de Bernadettekerk te Lourdes, Frankrijk. Cast, koor, orkest en crew reisden af naar Zuid-Frankrijk, de kerk werd gedurende twee nachten 'verbouwd' tot theater en iedere beschikbare plek was bezet. Veelgehoorde reacties na afloop: 'Kippenvel', 'Ik was in tranen' en 'Het was zo herkenbaar voor me'. Een tien minuten durende compilatie van de musical is te vinden op YouTube via http://www.youtube.com/watch?v=ukocUH16TKs

25 april 2012   Projectbundel LEADER met bijdragen van Wereldtekst
LEADER is het PlattelandsOntwikkelingProgramma (POP) van de Europese Commissie, waarbinnen op gebiedsniveau sociaal-economische impulsen worden gegeven. In de periode 2009-2011 zijn met steun van LEADER 36 vernieuwende plattelandsprojecten uitgevoerd in de gebieden Brabantse Delta en Wijde Biesbosch, beide gelegen in West-Brabant. Voor de projectbundel van deze 36 projecten interviewde Wereldtekst de projectleiders en verzorgde ze de tekstredactie.
23 april 2012   Wereldtekst begeleidt Strijdlied-sessie

In februari 2012 heeft Wereldtekst voor de tweede keer een Strijdlied-sessie begeleid, dit keer voor ruim honderd docenten van een grote scholengemeenschap. 'Strijdlied' is een teambuildingsconcept met muziek, ontwikkeld door Muzketier Producties. Tijdens een Strijdlied-sessie schrijven de deelnemers coupletten voor hun eigen Strijdlied, geïnspireerd op een onderwerp dat binnen de betreffende organisatie actueel is. Het lied wordt direct, op locatie, opgenomen met behulp van een mobiele studio. Wereldtekst begeleidt de deelnemers aan Strijdlied bij het schrijven van de coupletteksten.

20 maart 2012   Wereldtekst schrijft artikel over de huidige situatie in HaÔti

In haar editie van vrijdag 9 maart 2012 heeft Katholiek Nieuwsblad een artikel van Wereldtekst geplaatst over de huidige situatie in Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti, twee jaar na de verwoestende aardbeving. Hiervoor interviewde Wereldtekst arts en priester Rick Frechette, al ruim 25 jaar werkzaam in het land. Onder de kop 'Laat de Haïtianen solidariteit ervaren' vertelt hij in Katholiek Nieuwsblad over zijn ervaringen.

22 november 2011   Musical geschreven door Wereldtekst in premiŤre in Wageningen

De musical 'Het Verhaal van Iedereen', geschreven door Wereldtekst in opdracht van Stichting Aquero, beleeft op 3 december 2011 haar landelijke première in Theater Junushoff Wageningen. Cast, koor, orkest en crew met daarin mensen uit heel Nederland hebben maandenlang hard gewerkt om het verhaal overtuigend neer te zetten. De musical is gebaseerd op het mede door Wereldtekst geschreven boek 'Lourdes, Bron van Vertrouwen'. De musical gaat over het zien van geluk, het lef om keuzes te maken en over geloof in het leven. Meer informatie is te vinden op aquero.nl

 

21 november 2011   Nieuwe promotiemiddelen voor 'Liempde, Gastvrij Hart van Het Groene Woud'

Dit najaar werkt Wereldtekst in opdracht van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) met vereende krachten aan nieuwe promotiemiddelen voor Liempde. Hiermee wil SPPiLL Liempde op de kaart zetten als 'Gastvrij Hart van Het Groene Woud'. Het betreft vijftig teksten voor informatiepanelen die bij monumenten en andere culturele bezienswaardigheden in de dorpskern worden geplaatst. Op deze borden komt een QR-code, die doorlinkt naar meer achtergrondinformatie op de website vvvliempde.nl. Deze informatie wordt, net als de teksten voor nieuwe toeristische arrangementen en wandel- en fietsroutes, ook geschreven door Wereldtekst.

SPPiLL is opgericht door Ondernemersvereniging Liempde (OVL). Met de nieuwe promotiemiddelen wil OVL de toeristisch-recreatieve mogelijkheden van Liempde versterken. Ook VVV Noordoost-Brabant en het Toeristisch Platform Boxtel zijn betrokken bij dit project.

28 juli 2011   Wereldtekst begeleidt groepsreis door West-Canada voor FOX Vakanties

Medio augustus begeleidt Wereldtekst voor FOX Vakanties een groepsreis door West-Canada. Gedurende twee weken worden vanuit Calgary de Rocky Mountains doorkruist, waarbij onder meer de plaatsen Banff, Jasper National Park, Yoho National Park, Mount Revelstoke National Park, Whistler, Victoria (Vancouver Island) en Vancouver worden bezocht.

 Fox Vakanties is de grootste internet-reisorganisatie van Nederland en organiseert als partner van de ANWB reizen naar alle continenten. 

27 juli 2011   Achtergrondartikel voor ledenblad Brabants Landschap

Voor het najaarsnummer van het ledenblad van Brabants Landschap (oplage 30.000) schreef Wereldtekst een uitgebreid achtergrondartikel over het Groen Blauw Stimuleringskader. Dit is een provinciale regeling die agrariërs en particuliere grondeigenaren stimuleert om bij te dragen aan natuur- en landschapsbehoud in ruil voor een financiële vergoeding. Voor het artikel interviewde Wereldtekst boeren en veldcoördinatoren in zowel west- als oost-Brabant.

Brabants Landschap zet zich sinds 1932 in voor het behoud van natuur en landschap in Noord-Brabant. De stichting heeft 16.500 hectare natuur in eigendom en beheer.

12 juli 2011   Wereldtekst schrijft script voor nieuwe theatervoorstelling Stichting Aquero

Wereldtekst heeft het script geschreven voor de nieuwe, avondvullende theatervoorstelling van Stichting Aquero. Het stuk met de titel 'Het verhaal van iedereen' vertelt de verhalen van tien kleurrijke mensen die elkaar ontmoeten in een park. Gerenommeerd scenarioschrijver Dick van den Heuvel noemt de schrijfstijl van Wereldtekst 'meer dan aangenaam' en bestempelt de elf liedteksten van het stuk als 'heel erg goed'.

'Het verhaal van iedereen' speelt op 3 en 4 december 2011 in Theater Junushoff in Wageningen en op 3 mei 2012 in Lourdes, Frankrijk.

Stichting Aquero produceert musicals en theatervoorstellingen. Met de opbrengst van deze voorstellingen wordt financiële steun verleend aan mensen die de pelgrimsplaats Lourdes graag willen bezoeken.

27 april 2011   Wereldtekst levert alle teksten voor Wandelroutenetwerk Het Groene Woud

In Het Groene Woud - het hart van Brabant - is een nieuw wandelroutenetwerk aangelegd, dat bestaat uit 1000 kilometer aan wandelpaden. Voor dit netwerk schrijft Wereldtekst alle teksten, waaronder gebieds-, bedrijfs- en productbeschrijvingen, wetenswaardigheden en historische feiten die relevant zijn voor de regio en op ruim honderd informatieborden langs de route worden geplaatst, 150 Points of Interest voor het bijbehorende wandelrouteboekje en streekinformatie die op de achterzijdes van de uit te geven wandelkaarten wordt gedrukt. Het Groene Woud is het gebied van 35.000 hectare binnen de stedendriehoek 's-Hertogenbosch-Eindhoven-Tilburg, waarvan 7.5000 hectare natuur (bossen, heide, moeras en populierenlandschap). Het wandelroutenetwerk wordt op 29 mei 2011 geopend.

22 maart 2011   Webteksten voor ANWB Zakelijke Markt
In de periode mei-juli 2011 lanceert ANWB Zakelijke Markt de campagne 'E-fietsen in Haaglanden', waarin de ANWB samen met werkgevers uit die regio de electronische fiets als alternatief vervoersmiddel voor woon-werkverkeer gaat stimuleren. Wereldtekst verzorgde alle teksten voor de projectwebsite www.anwb.nl/slimreizen en leverde een bijdrage aan de projectcommunicatie.
10 februari 2011   Wereldtekst werkt samen met Strijdlied
Schrijf en zing voor succes! Samen zingen zorgt voor binding! Vanuit deze ideeŽn heeft het muziekbedrijf Muzketier Producties het teambuildingsconcept 'Strijdlied' ontwikkeld, bedoeld voor bedrijven en instellingen. Tijdens een Strijdlied-sessie schrijven de deelnemers coupletten voor hun eigen Strijdlied, gebaseerd op een onderwerp dat binnen de organisatie actueel is. Het refrein wordt ter plekke opgenomen met behulp van een professionele mobiele studio. Wereldtekst begeleidt deelnemers aan Strijdlied bij het schrijven van de coupletteksten, zoals recentelijk tijdens een Strijdlied-sessie met 140 informatiemanagers van een grote zorgverzekeraar.
13 december 2010   Personeelsblad ANWB publiceert reportage over JordaniŽ van Wereldtekst
BLIK, het personeelsblad van de ANWB, heeft in haar decembernummer een paginagrote reportage in woord en beeld over een achtdaagse rondreis van FOX Vakanties door JordaniŽ gepubliceerd. Bijzonder is dat Wereldtekst naast het verzorgen van de tekst en het leveren van de foto's ook verantwoordelijk was voor de reisleiding tijdens de tour. FOX Vakanties is een reisdochter van de ANWB.
27 oktober 2010   Wereldtekst verzorgt serie artikelen over Stichting Streekrekening Het Groene Woud
In opdracht van het Liempdse bedrijf Van 't Laar Hof Beweeg 't Buitengebiedverzorgt Wereldtekst een zevendelige serie artikelen over Stichting Streekrekening Het Groene Woud. Deze stichting wil de waarde van Nationaal Landschap Het Groene Woud - het gebied tussen Tilburg, Eindhoven en 's-Hertogenbosch - structureel ontwikkelen. Vanuit het Streekfonds, dat wordt gevuld met steun van de Rabobank, worden duurzame projecten in Het Groene Woud gesubsidieerd. Van 't Laar Hof zet zich in voor een vitaal buitengebied waarin ondernemers en organisaties invulling geven aan nieuwe functies van het platteland.
8 oktober 2010   Wereldtekst verzorgt serie in vakblad FarmaMagazine
Sinds twee jaar verzorgt Wereldtekst maandelijks de serie 'Even bellen met...' voor het vakblad FarmaMagazine, een onafhankelijk informatieplatform voor de farmaceutische branche. Voor de rubriek praat Wereldtekst met apothekers in den lande over hun visie op het vak, hun mening over de meest recente ontwikkelingen binnen de sector en hun visie op de toekomst.
7 oktober 2010   Rondreis door JordaniŽ begeleid door Wereldtekst
Eeuwenoude opgravingen bewonderen, slenteren door het Islamitische Amman, naar de sterrenhemel staren in de woestijn, snorkelen in de Rode Zee, stil worden in overweldigend Petra, drijven in de Dode Zee... en dat allemaal in ťťn week. Het kan in JordaniŽ! Half oktober begeleidt Wereldtekst voor FOX Vakanties een groepsrondreis door JordaniŽ.

6 juli 2010   Wereldtekst voor FOX Vakanties naar China
Eind juli gaat Wereldtekst voor FOX Vakanties de familiegroepsreis 'Land van de Rode Lantaarns' begeleiden. Tijdens deze rondreis door China wordt onder meer Beijing, Xian, Guilin, Yangshou en Canton bezocht. Vliegeren op de Chinese muur, Kong Fu les, Chinees koken, fietsen door de rijstvelden en thee plukken; het maakt allemaal onderdeel uit van deze reis. Familiereizen is een nieuw label van FOX Vakanties.
5 juli 2010   Nieuwe website Pieter Brueghel, centrum voor kunst en cultuur Veghel
Pieter Brueghel, centrum voor Kunst en Cultuur in Veghel, heeft een geheel vernieuwde, inspirerende website. Wereldtekst was verantwoordelijk voor de beschrijvingen van alle cursussen, workshops en overige informatie. Ook dacht Wereldtekst mee tijdens de conceptontwikkelingsfase en gaf zij Pieter Brueghel advies over onder meer de gebruiksvriendelijkheid en de navigatiehelderheid van de website.

24 maart 2010   Wereldtekst begeleidt rondreis FOX Vakanties naar IsraŽl
De Tempelberg, de Klaagmuur, het Meer van Galilea, de Dode Zee, Massada en de Golanhoogten... Medio april begeleidt Wereldtekst voor FOX Vakanties een rondreis door IsraŽl. Een klein land, maar groot qua historie en bezienswaardigheden. * Helaas is deze reis niet doorgegaan vanwege 'De IJslandse Aswolk' *

26 februari 2010   Toprecensie van boek 'Lourdes, bron van vertrouwen'
"Nieuw Lourdesboek bevat 35 parels op de kroon van de liefde." Onder deze kop recenseert de katholieke portal isidorusweb. het boek 'Lourdes, bron van vertrouwen', dat in december 2009 verscheen en mede is geschreven door Hettie van der Ven, eigenaar van Wereldtekst. Een citaat: "De drie vrouwen/interviewers/schrijvers, Liedeke Morssinkhof, Angelique Rijlaarsdam en Hettie van der Ven, die op magnifieke wijze de vijfendertig verhalen hebben opgetekend, zijn in staat om te ontroeren op een pure en integere wijze. Hun journalistieke vakmanschap Ďlosgelatení op de prachtige anekdotes en belevenissen van Ďgewone mensení, hebben een boek van grote schoonheid opgeleverd." Klik hier voor de volledige recensie.

24 februari 2010   Wereldtekst verzorgt publiciteit voor jongerenfestival 'Raak Gestript'
Voor het jongerenfestival 'Raak Gestript', dat zaterdag 27 en zondag 28 februari 2010 plaatsvindt in Veghel, heeft Wereldtekst de publiciteit verzorgd. 'Raak Gestript' is een strip- en animatiefestival met cartoons, clips, games, stand-up komedie en muziek, georganiseerd door Pieter Brueghel Centrum voor Kunst en Cultuur, Kunstgroep De Compagnie en Stichting Vivaan. Het festival wordt afgerond met het Veghels' Lagerhuisdebat tussen jongeren en lokale politici over het jeugdbeleid van de gemeente Veghel.
18 januari 2010   Wereldtekst redigeert boek over Duitse architectuur
In januari 2010 is het boek 'Stenen van de Macht, Ansichten & Essays' verschenen, een fotoboek dat Duitse architectuur van de 19de en 20ste eeuw in beeld brengt. Fotografie en tekst zijn van de hand van Jan Hooimeijer, Wereldtekst verzorgde de eindredactie van het boek. ISBN 978 90 815051 1 6
9 december 2009   Het boek 'Lourdes, bron van vertrouwen' is uit!
Op 12 december verschijnt 'Lourdes, bron van vertrouwen', een boek vol meeslepende getuigenisverhalen over de kracht van Lourdes. Evenals co-auteurs Liedeke Morssinkhof en Angelique Rijlaarsdam bracht Wereldtekst in 2009 een week in Lourdes, Frankrijk door om er ontroerende, humoristische en liefdevolle verhalen te verzamelen van Nederlandse pelgrims. Het boek bevat 35 persoonlijke verhalen, die stuk voor stuk de kracht van Lourdes verwoorden. Kunstenaar Chrit Rousseau heeft het boek van houtskooltekeningen voorzien. De opbrengst van 'Lourdes, bron van vertrouwen' gaat volledig naar Stichting Aquero, die zich ten doen stelt om voor minder draagkrachtige mensen een reis naar Lourdes mogelijk te maken. Het boek is te bestellen op lourdes.nl ISBN 978 90 814977 1 8

2 november 2009   Wereldtekst verzorgt interne communicatie ANWB
Gedurende de komende vier maanden werkt Wereldtekst voor de interne communicatieafdeling van de ANWB. Wereldtekst levert onder meer teksten voor het personeelsblad BLIK, de wegenwachtspecials en de intranetsite van de organisatie. Bij de ANWB werken bijna 5000 mensen en de vereniging heeft een kleine vier miljoen leden. Ook foto's van Wereldtekst worden gebruikt door de ANWB.

12 augustus 2009   300ste artikel voor Brabants Dagblad
Met een verhaal over de kindervakantieweek in Schijndel, dat 5 augustus 2009 is verschenen in de Meierij-editie van het Brabants Dagblad, leverde Wereldtekst haar 300ste artikel aan de krant van Wegener. Het eerste artikel werd geplaatst op 30 juni 2005 en ging over de heropening van woon-zorgcentrum Molenweide in Boxtel door Dries van Agt. Sindsdien schreef Wereldtekst wekelijks artikelen voor het Brabants Dagblad. Impressies van raadsvergaderingen, grote interviews met markante figuren uit de regio, verslagen van evenementen en kleine bijzonderheden; het meest uiteenlopende nieuws werd en wordt verwoord in de verslaggeving van Wereldtekst.
29 juli 2009   Wereldtekst voor Willibrord Tochten naar IsraŽl
Medio augustus reist Wereldtekst voor Willibrord Tochten naar IsraŽl, ter voorbereiding op reisseizoen 2010. Willibrord Tochten organiseert pelgrimsreizen door het Heilig Land, waarin onder meer een bezoek wordt gebracht aan Jeruzalem, Bethlehem, het Meer van Galilea en de Negev-woestijn.
25 mei 2009   Nieuwe rondreis FOX vakanties wordt begeleid door Wereldtekst
In de maand juli gaat Wereldtekst een nieuwe singlerondreis van FOX vakanties begeleiden. De bijzondere route doet in 10 dagen de russische tsarensteden Moskou en St. Petersburg aan, de middeleeuwse hoofdstad van Estland Tallinn en het Finse Helsinki. De reis wordt uitgevoerd onder het label Single maar niet alleen van FOX vakanties.
24 mei 2009   Wereldtekst maakt portretserie voor FarmaMagazine
Voor editie 5 tot en met 10 van FarmaMagazine interviewt Wereldtekst kopstukken uit de farmaceutische wereld, waaronder Cathy van Beek (voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit), Peter de Jong (directeur Kring-apotheken) en Frans Bongers (voorzitter van de Bond van de Generieke Geneesmiddelenindustrie Nederland). FarmaMagazine is een onafhankelijk informatieplatform voor apothekers, apothekersassistenten en de verdere farmaceutische branche. Het portret van Percy Thio, directeur van Thio Pharma, is inmiddels doorgeplaatst in De Eerstelijns, een mediaplatform voor de samenwerkende eerstelijns zorgverleners.
3 april 2009   Wereldtekst begeleidt rondreis JordaniŽ voor FOX vakanties
Mede dankzij de hoge score van Petra - oude hoofdstad van de NabateeŽrs - op de 'nieuwe wereldwonderenlijst' en het televisieprogramma 'Wie is de Mol?' is JordaniŽ als reisbestemming op dit moment heel populair. Wereldtekst gaat medio mei voor FOX vakanties een 8-daagse groepsreis begeleiden door JordaniŽ, waarin naast Petra onder meer ook de woestijn Wadi Rum, Amman, Mount Nebo en de Dode Zee worden aangedaan.

23 februari 2009   Katholiek Nieuwsblad plaatst artikelen van Wereldtekst
Het Katholiek Nieuwsblad heeft in februari twee paginavullende artikelen van Wereldtekst in haar krant geplaatst. In de editie van 13 februari 2009 stond een verhaal over de Stille Omgang, die jaarlijks in maart door het centrum van Amsterdam trekt en waar steeds meer jongeren aan deelnemen. In het Katholiek Nieuwsblad van 20 februari 2009 stond een artikel over Stichting Poustinia, die stille retraites voor jongeren organiseert.
5 februari 2009   Wereldtekst schrijft teksten voor het Centrum Kunstzinnige Vorming Uden
In de komende maanden gaat Wereldtekst alle cursusbeschrijvingen van het Centrum Kunstzinnige Vorming Uden (CKVU) (her)schrijven. Tevens brengt Wereldtekst aan het CKVU een schriftelijk advies uit aangaande het communicatiebeleid en de te voeren huisstijl van het centrum. Het CKVU biedt kunsteducatie aan op het gebied van muziek, theater, dans, musical en beeldende kunst. Ook is het CKVU in samenwerking met scholen uit de regio actief bezig met cultuureducatie.

23 november 2008   Wereldtekst volgt een cursus columns schrijven
In november 2008 neemt Wereldtekst deel aan een cursus columns schrijven, waarin de messen worden geslepen voor het schrijven van een scherpe column. De cursus wordt verzorgd door het Centrum voor Communicatie en Journalistiek in Utrecht. Docent is columnist Luuk Koelman, bekend van zijn columns in o.a. Metro, Panorama en Triv.
3 november 2008   VNB verspreidt 60.000 exemplaren van haar nieuwe informatieboekje
Deze week zijn er 60.000 exemplaren verstuurd van het nieuwe, 76 pagina's tellende informatieboekje van VNB Nationale Bedevaarten. Het boekje is gemaakt door Wereldtekst. De uitgave geeft een beeld van de organisatie VNB, haar doelstellingen en haar reisaanbod. De twee bijbehorende folders 'Lourdes' en 'Willibrord Tochten' met daarin praktische informatie zijn eveneens verzorgd door Wereldtekst.
20 oktober 2008   Wereldtekst verzorgt reportage over Lourdes op NOS.nl
Wereldtekst heeft tijdens de grote jubileumbedevaart van VNB Nationale Bedevaarten naar Lourdes een 'inside-verslag' in woord en beeld verzorgd voor de website van de NOS. Het verslag en de slideshow bestaande uit 10 foto's - allen gemaakt door Wereldtekst - voerden onder de titel 'Hedendaagse ontmoeten' voor even de lijst van actuele berichtgeving over het wereldnieuws aan.
12 oktober 2008   Wereldtekst interviewt voor het Tijdschrift voor Verzorging en Beheer
Voor de september-oktober editie van het Tijdschrift voor Verzorging en Beheer heeft Wereldtekst Hans van Putten geÔnterviewd, geestelijk vader van de Thomashuizen en voorstander van commerciŽle zorg. Het Tijdschrift voor Verzorging en Beheer is een vakblad voor directies en stafleden van onder meer ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen, thuiszorgcentrales en zorgverzekeraars.
3 augustus 2008   Wereldtekst verzorgt een reportage over Olympisch Peking voor het Zondagsnieuws
Wereldtekst heeft voor alle Brabantse edities (oplage 340.000) van huis-aan-huis krant Zondagsnieuws (onderdeel van de Nederlandse Weekbladen Groep) een twee pagina's tellende reportage in woord en beeld verzorgd. Het verhaal gaat over de gevolgen van de Olympische Zomerspelen 2008 voor de bewoners van de hutongs, de oude volkswijken in Peking. Wereldtekst schreef het artikel en leverde hier acht foto's bij, gemaakt tijdens haar bezoeken aan de stad.

31 juli 2008   Wereldtekst neemt deel aan een summerschool Interviewtechnieken
In augustus 2008 neemt Wereldtekst deel aan een summerschool Interviewtechnieken, waarin aandacht wordt besteed aan alle aspecten van het journalistieke interview. De summerschool wordt georganiseerd door [De Redactie]. Docent van de summerschool is journalist en communicatietrainer Luuk Sengers.

17 juli 2008   Brochure Pieter Brueghel 2008-2009 wederom gemaakt door Wereldtekst
Wereldtekst heeft voor Pieter Brueghel, centrum voor Kunst en Cultuur Veghel, voor het tweede achterťťnvolgende jaar de brochure gemaakt. Het 76 pagina's tellende kleurrijke boekje bestaat naast cursusbeschrijvingen uit interviews met cursisten: wat maken ze bij Pieter Brueghel en met welke motivatie?
1 juni 2008   Wereldtekst voor Fox Vakanties naar Canada
In augustus gaat Wereldtekst voor Fox Vakanties een groepsreis begeleiden naar Canada. Gedurende 14 dagen wordt Canada van oost naar west doorkruist, via onder meer Toronto, Montreal en de Niagara Falls, om vervolgens vanuit Calgary dwars door de Rocky Mountains naar Vancouver te reizen. Fox Vakanties is de grootste internet-reisorganisatie van Nederland en organiseert als partner van de ANWB reizen naar alle continenten.

20 april 2008   Jubileumboek '125 jaar betekenisvol ontmoeten' is uit!
Wereldtekst heeft samen met mede-auteur Nicolien Hendriks-Buysse gedurende de afgelopen maanden de laatste hand gelegd aan de realisatie van het jubileumboek '125 jaar betekenisvol ontmoeten'. Het boek is verschenen ter gelegenheid van 125 VNB Nationale Bedevaarten en geeft een persoonlijk beeld van de vele intieme, humoristische en emotionele ontmoetingen die er in in al die jaren in de bedevaartplaats Lourdes hebben plaatsgevonden. Wereldtekst was mede verantwoordelijk voor de teksten, de foto's en de eindredactie. ISBN 978 90 81 28731 9
9 januari 2008   Ben Cramer zingt liedtekst van Wereldtekst in op cd
Ben Cramer heeft het jubileumlied ter gelegenheid van 125 jaar VNB Nationale Bedevaarten ingezongen op CD. Voorjaar 2007 schreef Wereldtekst de tekst van het lied, passend bij het motto van de organisatie: 'Betekenisvol Ontmoeten'. De woorden van het refrein drukken het gevoel uit van de vele duizenden pelgrims die jaarlijks op bedevaart gaan: 'Handen troostend, klein gebaar, mensen samen, bij elkaar. Ogen die er open gaan, mensen samen, sterker staan.'

De opnames van de CD vonden plaats in de Sound Vision Studio in Arnhem. In 2008 zullen zo'n 20.000 exemplaren van de CD worden verspreid onder de pelgrims, vrijwilligers en relaties van VNB.

19 september 2007   Artikel over klantenbinding in Farma Magazine geschreven door Wereldtekst
In het augustusnummer van Farma Magazine, een vakblad voor de apothekersbranche, is onder de kop 'Optimale service belangrijkste wapen bij klantenbinding' een artikel te vinden dat geschreven is door Wereldtekst. Ook de foto's bij het artikel zijn van de hand van Wereldtekst.

Wereldtekst: voor deskundige artikelen in vak- en bedrijfsbladen voor uiteenlopende branches en beroepsgroepen!

11 mei 2007   Wereldtekst verantwoordelijk voor jubileumbrochure Pieter Brueghel, Centrum voor Kunst & Cultuur
Pieter Brueghel, een gerenommeerd centrum voor Kunst & Cultuur in Veghel, heeft Wereldtekst benaderd om de jubileumbrochure, die ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het instituut wordt uitgegeven, te schrijven/redigeren. Wereldtekst maakt hiervoor eveneens negen portretten van mensen die bij het centrum betrokken zijn. Pieter Brueghel biedt een compleet programma aan op het gebied van kunst en vormgeving door middel van cursussen, workshops, reizen, lezingen en tentoonstellingen voor jong en oud. Het instituut beschikt over 1500m2 ateliers, werkplaatsen en een kleine theatervoorziening. ISBN 978 90 81 25521 9

19 april 2007   Wereldtekst maakt reportage voor de ANWB
Ook de ANWB wil graag gebruik maken van de diensten van Wereldtekst! Voor het interne personeelsblad van 's lands grootste verkeers-, vervoers- en hulporganisatie maakt Wereldtekst een reportage over de ANWB Kampeer- en Vakantiedagen 2007 in recreatiegebied Spaarnwoude/Houtrak. Naast aanlevering van de teksten is Wereldtekst ook verantwoordelijk voor de foto's bij deze reportage. De ANWB vraagt Wereldtekst voor een complete impressie in woord en beeld van haar kampeerdagen.

19 april 2007   Samenwerking met BeS Productions tbv jubileumlied 125 jaar VNB Nationale Bedevaarten
Wereldtekst is gevraagd om de tekst te schrijven voor een jubileumlied ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van VNB Nationale Bedevaarten. Wereldtekst werkt binnen dit project samen met het muziekbedrijf BeS Productions van Benno Spieker, waarbij Wereldtekst verantwoordelijk is voor de tekst en BeS Productions voor de compositie en de arrangementen. Het thema 'betekenisvol ontmoeten' staat centraal in het jubileumlied. Het samenwerkingsverband Wereldtekst & BeS Productions was eerder succesvol in het muzikaal drama 'Welke dag is het vandaag?'

6 maart 2007   Naar China en Tibet voor VNC Asia Travel
Voor VNC Asia Travel gaat Wereldtekst de reis 'Het gouden spoor naar Tibet' begeleiden, een 19-daagse rondreis door China en Tibet met als hoogtepunt een treinreis over de in 2006 voltooide hoogstgelegen spoorlijn ter wereld, dwars door de Tibetaanse hoogvlakte van Xian (China) naar Lhasa (Tibet) Onderweg worden passen van ruim 5000 meter gepasseerd. VNC Asia Travel komt voort uit de Vereniging Nederland China en is dŤ China-specialist van de Nederlandse reiswereld.

31 januari 2007   Wereldtekst voor FOX Vakanties naar JordaniŽ
Voor Single maar niet Alleen gaat Wereldtekst een groepsreis begeleiden naar JordaniŽ. Single maar niet Alleen is een onderdeel van FOX Vakanties en richt zich speciaal op de 2,5 miljoen alleengaanden die Nederland rijk is. De reis vindt plaats van 4 tot en met 11 april 2007 en zal onder meer Amman, Petra, Mount Nebo, Wadi Rum en Aqaba aan de Dode Zee aandoen.
7 januari 2007   Uitbreiding en update site
Per heden is de website van Wereldtekst uitgebreid met actuele nieuwsberichten, die regelmatig worden bijgewerkt en te vinden zijn op de homepage. Daarnaast zijn de boek- en filmrecensies die Wereldtekst schrijft aan de site toegevoegd, zijn er nieuwe fotoís geplaatst, is het publicatieoverzicht bijgewerkt en zijn de boek- en filmlijstjes geactualiseerd. Wereldtekst hoort graag uw reactie!
27 november 2006   Wereldtekst gaat met Yvonne Kroonenberg reisverhalen schrijven in AndalusiŽ
In maart 2007 neemt Wereldtekst deel aan een exclusieve cursus reisverhalen schrijven in AndalusiŽ, verzorgd door psychologe en schijfster Yvonne Kroonenberg.
15 november 2006   Wereldtekst verhuist per 1 februari
Na in haar eerste bestaansjaar vanuit het industriestadje Veghel te hebben gewerkt gaat Wereldtekst verhuizen. Per 1 februari 2007 is Wereldtekst met een nieuw kantoor gevestigd in het pittoreske Brabantse Liempde. ĎLiemptí houdt Wereldtekst met haar groen, haar rust en haar vredige dorpse sfeer in optimale balans, daar de wereldse ideeŽn en -ondernemingen immer doorgaan!
Het nieuwe vestigingsadres van Wereldtekst per 1 februari 2007:
Oude Dijk 38, 5298 BD Liempde
Website, mailadres en mobiel telefoonnummer blijven ongewijzigd.
6 november 2006   Reisgids Willibrord Tochten 2007
Wereldtekst heeft voor Willibrord Tochten de reisgids voor 2007 samengesteld. Onder de noemer Betekenisvol Ontmoeten verzorgt Willibrord Tochten reizen naar onder meer IsraŽl en Rome. Wereldtekst was verantwoordelijk voor de samenstelling van de reizen, de teksten in de reisgids en het merendeel van de afgebeelde fotoís.
31 oktober 2006   Wereldtekst interviewt Yes-R en Ad van Kempen over nieuwe film
Voor collegenet was Wereldtekst aanwezig bij de perspreview van de nieuwe Nederlandse film ín Beetje Verliefd, en had exclusieve interviews met hoofdrolspelers Yes-R, Ad van Kempen en Geert de jong. De film wordt nu al aangekondigd als dŤ kersthit van 2007.
10 oktober 2006   Boek- en filmrecensies voor Collegenet
Sinds enige maanden schrijft Wereldtekst boek- en filmrecensies voor http://www.collegenet.nl/, een website voor middelbare scholieren van uitgeverij Malmberg. Zo schreef Wereldtekst over de films Dood Eind en ín Beetje Verliefd, de brieven van Seneca aan Lucilius en over de nieuwe cd van John Mayer. Een totaaloverzicht van de recensies door Wereldtekst vindt u onder Ďteksten op maatí, elders op de site.
7 oktober 2006   Folder voor Wereldjongerendagen in Sydney
In juli 2008 vinden in Sydney, AustraliŽ, de Wereldjongerendagen plaats, al jaren het grootste internationale jongerenevenement ter wereld. Wereldtekst schreef in opdracht van het projectteam WJD Nederland een folder over mogelijke deelname aan dit evenement.